Ennen oman yrityksen perustamista työskentelin lääke- ja laitealan erikoislehti PODIUMin toimituspäällikkönä. Ensimmäinen työpaikkani taas oli elektroniikka-ammattilaisten aikakauslehti Prosessori. Tehtävät kuvaavat rohkeuttani tarttua vieraisiinkin aiheisiin, sillä minulla ei ollut kyseisiltä toimialoilta aiempaa kokemusta.

Maalaisjärki, oikeat työtavat ja huolellinen perehtyminen auttavat silloin, kun aihe on entuudestaan vieras. En pelkää kysyä uudestaan, jos en ymmärrä. Omimmalla tontillani olen hyvinvoinnin, liikunnan, terveydenhuollon, perhe-elämän ja koulutuksen teemojen äärellä. Syvällisiä henkilöhaastatteluja suorastaan rakastan, koska ihminen on aina kiinnostava.

Olen kirjoittanut erityylisiä juttuja mm. Kauppalehteen, painonhallinnan aikakauslehti KG:hen, Pirkkaan, Kaksplussaan, Kunto & terveys -lehteen sekä lukuisiin eri alojen asiakas- ja sidosryhmälehtiin.


Muutamia työnäytteitäni olen koonnut Journalistiliiton Free-luettelon profiiliini. Käyhän kurkkaamassa!

 

”Terveyden tulevaisuus on haastava teema asiantuntijahaastatteluun. Haastateltavana se on helppo huomata, sillä  asioiden kompakti ilmaisu ja toimittajan valmistautuminen näkyy lopputuloksessa - artikkelissa - kovin selvästi. Terhi Kangas teki tavatessamme vakuuttavaa työtä: Hyvä valmistautuminen ja looginen käsittelytapa. Tarkka, mutta samalla sävyjä tunnistava ilmaisu.”

Ilkka Halava
tulevaisuustutkija, sosiokulttuurisen muutoksen asiantuntija